Като река

КАТО  РЕКА
автор: Р. Русев

Като река
дните на живота ми
текат,
спомени с тях
вървят ръка за ръка.
Тъжни,
щастливи
и весели,
мъчни
и някак на пук.
Бързат по камъни,
после утихват във вирове.
Тихо в дълбокото
стихват води,
после се втурват,
от високото падат,
пенят се
и стават ласкави
в равното.
Шептят за лятно слънце,
облякло жарка дреха
обкичена в зелено
и мирис на трева.

Река от спомени
за дни от летни мигове,
една река,
с зелената трева по бреговете
оставила ми красота
и мир.


Рецензии