july night

Липнева ніч ще має запах м’яти
І ранами торкається зап’ясть;
А дощ сміливо наступа на п’яти,
Як смуток і як щастя усіх щасть.

Злітає  мить – літак нічного рейсу,
Любов стискає відчай в кулаці.
Й, здається, що життя черпає сенсу,
Як вкотре його ніс в моїй щоці.

Озон чи дим? Чорниця чи малина?
Усе разом .  Відчуй і полети.
Липнева ніч - нестерпна й швидкоплинна
Так ненавмисно спалює мости.

Так обережно грається з грозою
І блискавками ріже небокрай -
Тож діставай свою найкращу зброю
І в битві із стихією вмирай.

Німіють пальці,надихають звуки,
Дзвенить повітря сміхом і вином.
В липневу ніч всі радості і муки,
Усі вершини і найглибше дно.

Коли ж в мені печаль «куди б подіти»,
Коли набридли сльози й d;j; vu
Я знов виходжу в ніч. У своє літо.
І мабуть це і значить що живу…


Рецензии