Пантеон за поета

ПАНТЕОН ЗА ПОЕТА

Разстреляха Поета,
за да замълчи,
гориха стиховете му
на клада,
но той възкръсваше
във всеки стих
и неговият глас
отекваше като камбана
и будеше заспалите
за нова битка

И днес
модерните палачи
трият името му
със наслада
стрелят
стрелят
стрелят гневни
злостни думи

Тези, които винаги го помнят
и обичат
събират гилзите
от злостните куршуми
и леят на Поета
паметник
за вечна почит
и награда


Ружа Велчева


Рецензии