Дождж цягауся на даху...

         ДОЖДЖ ЦЯГАЎСЯ НА ДАХУ...
            (жартоўны верш)

 Ўсю ноч цягаўся дождж упоцемку на даху,
 У комін заглядаў, запэцкаўся зусім.
 У грубцы не гарыць -- агонь памёр ад страху
 І, нават, у пакой не лезе едкі дым.

 Іржавай качаргой я попел патрывожу --
 Вугольчык у кутку адклікнецца зарой.
 Агеньчык расцвіце, як кветачка, прыгожа,
 Ды сыдзе, неўзабаве, у вечны супакой.

 Стамлённа тупаў дождж да раніцы на даху
 І, нават, размаўляць намерыўся са мной.
 Паставіў качаргу за грубкаю, на бляху, --
 І чую яго шоргат за мокраю сцяной.

 Журботна плакаў дождж і пазіраў на шыбы.
 У хмарны дзень ізноў нясцерпная туга...
 Жыву, як той бабыль: пры мне асушак скібы,
 Ды верная сяброўка -- крывая качарга.


Рецензии