Осiннi передчуття

Серпень із вітром навзводи вже грає.
Невдовзі вік літа потиху минає.
Раїна аж смуток квилить.
Осінняя дрібка проковтує мить.

Драб – дощик, мотрошить, а мряка шморгає.
Під чоботом драгва підступно ковзає.
Довстату і млява зійшла
Видрібцем моріжком у сутінках тла.

У  дня вид муругий, мерскає  лишень.
Векша і та не присяде на пень.
Пожадливий моцар котляє ліса.
Спадає і скніє потроху краса.

Навзводи – наперегонки
Раїна – тополь пирамидальный
Дрібка – щепотка, малость, ничтожество
Драб – босяк (босой)
Мотрошить – порошит, моросит
Драгва – трясина, жижа
Довстату – достеменно, достоверно, точно
Млява – жара
Видрібцем – семеня
Моріжком – по травке, по муравке
Вид – обличчя, лицо
Муругий – серый, неприглядный
Мерскає – хлещет
Векша – вивірка, белка
Моцар – силач
Котляє – разжёвывает


Рецензии