Бэхетле пар

Эгэр берэр жирдэ курэ калсагыз,
Бэхет шашып торган елмаюлы парны,
“Ни тапкан инде!” дип уйламагыз.
Бэхет-сою бизи бу тормышны!

Яшь вакытта яратырга бик жинел.
Яратырга жинел байны, гузэлне.
Лэкин жинеллекне телэмэсэ кунел?..
Коляскада утырса егет яки кыз...

“Ни тапкан инде!” дип уйламагыз.
Донья бит бу, була мени сою эрнусез?!
Кавышкан парлар татлы бэхетен
Таба ала мени hичтэ киртэсез?!

Сез билмисез бу пар нэрсэ уткэнне,
Бэлки шул сукмактан эле атларсыз,
Лэкин жинэр очен киртэлэрне,
Кочлэр генэ кайдан табарсыз?!

Эйе, белэм, гажэплэнергэ бик жинел!
Яратырга жинел бит байны, гузэлне...
“Менэ мин яратам!” дип кычкырса кунел,
Сора эле, ярата алыр идеме ул гэрипне?


Рецензии