Важiль Божий

Спливає час, руйнує зміст
Усього що було важливим.
Не пролунає акафіст
Усім ображеним й вразливим.

Не згаряче, не водночас
Отримаємо подарунки.
Давно зверталися до нас,
Часів продавнішніх відлунки.

До скривджених і до слабких,
Приходила палка надія.
Вела та сила говірких,
Просилась в душу лиходія.

До гордості зійшла на смак.
До жадібних стрибала в серце.
Але тривкий  її розмах
Надію споглядав в люстерце.

Не зрощені, не запалкі,
Сумні, мрійливі, гонорові
Затисли долю на віки
В міцній, зачиненій будові.

А світлий стан, що має Дух
Вдихне повітря нових вражень.
Його здіймає стрімкий рух,
Та Божий важіль...

Картина: художник Володимир Куш


Рецензии