Валтомо

Мон тонь вешитинь Верде, тосто,
Ков а весень пачколить мелест.
Мон тонь артытинь эсень коцтос –
Лембе валдокс чоподанть келес.

Мон совавтытинь валрисьмезэнь –
Эрьва гайтьсэнть эрязо леметь.
Тон кортылить видьстэ сельмезэнь:
Зярдояк монень эзить кеме.

Кортыть тон: сталмовтомот валтнэ –
Видечист онкстамс кона ёндо? –
Седе паро – мезтькак а алтнемс,
Сестэ а кинь ули чумондомс.

Кода мерят, топавтса мелеть, –
Кадык чемень валсынзе онкстнэнь:
Панжсынь валтомо мон икелеть
Модамасторонь ниле ёнкстнэнь.


Рецензии