Полавкс

Пурьгинев-даволов минек шкась,
Лакиця морведекс чады кежесь.

Кодамо тонолсто сон кирвазсь?
Кодамо гуйваряс пезэ кекшезь?

Кие даволт кепси, теке паз,
Сонсь а сти масторонзо идицякс, –

«Пазтнэ» маштыть ванстомо эсь пряст,
Сынст киськетне а цидярдыть пицевкст.

Сынь а содыть, кода кери кшнись,
Зярдо вешкезь сови сывелентень.

Каня стяко теемстэнзэ шнызь?
Окойники чопавтизь верентень,

Теке навасть крёст лемдема  ведьс,
Ансяк эйсэнзэ чопода виесь.

Кшнись, сон аволь ломантеме ледсь, –
Толозонзо эрямось лепиясь.

Ваинек пултыця кежень псис,
Ды потсонок кельмесь – теке мацтсо,

Мерят теемстэнек – «паронь кис» –
Ойменек полавтызь автоматсо.


Рецензии