Путат мель, яла кутьмере яжат...

Путат мель, яла кутьмере яжат,
Мештеть потмакссто седееть таргат,
А тонеть, прок кисканень, – ловажат,
Сеске невтьсызь анеявикс таркат.

Максыть вайгель – ды керясызь келеть,
Максыть оля – ды китнень пекстасызь.
Конязь сельмесэ ванат икелев, –
Секень вант сельмеваряткак стасызь.

Сядо узереть понгавтозь велькссэть,
Онкстнить теветь асодавикс Васят.
Ревекс шешкат эсь икелепельксэть,
Арсят – улят, а тон уш арасят.


Рецензии