Зярдо...

Зярдо мон ёмавтса кемемань зэмем,
Зярдо монень а мезес ули кемемс,
Пульзядо сырган тонь – Чипазом – мельга, –
Ды сехте тея яннэскак мон кельган.

Зярдо керявкссо-аржосо  вельтяван,
Зярдо эсень идемеяк а стяван,
Мон тонь поровтонть сурсо токшезь муса, –
Эсь арасьчим тонь арасьчинтень туса.

Тон тапардасак варманть монь кирьгава,
Тон вень тештетнень почодсыть монь прява,
Тон валскень сувсо копачасыть аржон
Ды аравтсамак акемеманть каршо.

Сестэ куш эвсесь  сыргазо тонь пелев –
Ваксарокс  аран мон мештеть икелев.
Ды кодамояк вийнень а ёртован,
Омбоце киськекс рунгозот кадован.

Зярдо апарось шашты масторпезэть,
Налсурекс  тапардаван налчирькезэть.
Ды савиндеряй верьсэ максомс анокс,
Рунговат ютан кавонькирда санокс.

Зярдо торпингесь  вачкоди седейзэть,
Зярдо сон тёжа налт пезнавты эйзэть,
Мон кепедтян, прок эсень масторкоцтом,
Ды кавозонок саты оймекоштом.


Рецензии
Тиманту истаминтам
Кимантан индастым,
Иби теры и ба торын тургинда иластэн.

Сои чубинда ин чистын,
Картам ест халатын?
Чукчан дардын - атеистын!
Хрен тулга аратым..
/
/
Я с вас не могу... жалко самоубийц..

Аль Фернис   21.08.2018 01:59     Заявить о нарушении