***

Хмуры жнівеньскі дзень
Сее ў глебу туман.
Гэта восень ідзе
Да паэтавых мар.

Лье грыбныя дажджы,
Падбадзёрвае сум,
Сярод спелых ажын
Заплятае касу.

Шлях малочны з нябёс
Сцёк на плечы зямлі.
Малаком пахне лёс
І лугі, і палі...

Жнівень дорыць для нас
Даўніх мар зарапад:
Мёд і яблычны спас,
І надзеі пагляд.


Рецензии