Ave Gnosis!

                AVE GNOSIS!

Все найщиріше Світло – суть пітьма!
Навколо марить блуд і гра буття убога,
Що здатні засліпити! Не думок тюрма
Ти є, а благість Самопізнання. Дорога,
Що в Дух встеляється! Ужиті крадькома
Дихання Вічності і чистий Пломінь Бога
Як сховок Непорочності. Знання усі трима
У відображенні Себе. Світогляд некролога
Людини-тіла й Сяйво-нагорода, де нема
Гріха прокляття Істини. Шлях від порога
Різдва Душі в Осанну Пізнання! Ти є пряма
Зоря Просвітлення й Прозріння перемога!

                Павло Гай-Нижник
                17 серпня 2018 р.


Рецензии