черника на просеке

***
черника на просеке
перепачканы пальцы
и поцелуи

blueberries in a clearing
dirty fingers and dirty
kisses


***
подглядывая
прячется девочка за
мамину юбку

spying
the girl is hiding behind
mother's skirt


***
среди осоки
дремлют коровы в пруду
под взглядом неба

among sedges
cows doze in the pond
under the sky look


***
уходит жара
пчелы гудят в саду
тише и тише

the heat goes away
bees in the garden
quieter and quieter


***
дорога  к морю
объедают мальчишки сливы
со стороны улицы

road to the sea
boys eat plums
from the street side


***
дом на продажу
осы строят гнездо
в дырявой крыше

house for sale
wasps build a nest
in a holed roof


***
городской мальчик
считает коровьи лепешки
по дороге на поле

city boy
counts cow patties
on the way to the field


***
песня цикады –
та же что слушал Басё
или другая?

the song of cicada -
the same that Basho listened to
or another?


***
вечерняя тишь
разбрелись по траве
улитки

evening silence
scattered on the grass
snails


***
вечер все тише
сонный малыш над тарелкой
с шопским салатом

the evening is quieter
sleepy baby sitting over a plate
with a Shoppe salad


Рецензии