Моя боль... на армянском, не читайте, боль не пере

Датаворн трорелэ азгн,  ев чиштэ арел, . Датаворн, Роберт Кочарянн чи, байц спанохнерицэ айн 10 ертасарднерин. Айспесов Робертн чиштэр - урэ Айстанум тхамард...Асем дзез, ес 84 тарекан мард емев амен ор крви мечем марду ес трорхнери дем ев цавум ем вор мез азгов нориц трорецин ев анохн ай датаворнэ...Овэ нран теладрел ншанакутюн чуни. Теладрохн шат лав гити мез...Урен  Врежнерн...Урэ айстех петутюн...Петутюнн ев  анцялум ев айсор чи тирапетум ир есн. Хоскс вочте Роберти кам датавори масинэ, Пашинянн ир хоскн партаворэ асел, айс тушенканери масин. Им айс хоскс верабервумэ мшакуйти нахарартянн ворн мкан нман сусэ минч айсор... Айастанн корцанвумэ мшакуйт чуненалу патчаров. 56 000 мард ай, рус, турк, ев айл азгаци кардацелен Лохорд ев цовн вохперкутюнн, байц мшакуйти хекаварн...азгн арач чи кайлум ...овэ партавор...тасиб чка...тхмар Роберт ев датаворн им хоскн астатецин нориц...мардунен асум иск вочхарин инч асес...патасхан им арцин твец  ир ворошумов Роберти Датаворн. Туйл мардик чен цнвум, нранц туйлгн дарцнум анмитк мшакуйтн, оринак католикосн, .. Сержн, Робертн...айс анунерн карелиэ шарунакел... 3 миллион пахстакан уненк...иск каниат кусакцутюн ев болорн ччуен. Инч анем ворнц огнем, вор АЙН стапви. ум дзеркн ампюрем вор азгс пркем...Похи геринерн ерб  кдарнан Паша, ишек Погос Нубарин, ишек Америкаи нахага Вудро Вильсонин...ишек вор дук мардек  цнвел..ми давачанек инкнерд дзез..


Рецензии