Вона-4

Грозились зламати хребет -
І мати до ранку гуртом,
Та витончений силует
Став чорним гнучким котом.

Грозились - віддячить сторицею,
Аби не дісталося дітям.
Та стала шаленою кицею,
Й лице розцарапала кігтями.

Грозились - і рикали громом,
Щоб не розродилась до ранку.
Та наче й не було втоми,
Злизалися рани у бранки.

Грозились - та вщухли злякано,
І блискавка чорним шрамом -
Живіт позначила знаком,
Дітьми розродившись, як крамом.

Бо кожна погроза - як крапля
З дитячих сочилась очей.
Грозилися йобаній матері -
А плакали сотні свічей.

Сльозами розмилися плани -
В ціні став живий ще товар.
Хтось на пятачку гарлапанив,
Привівши дітей на базар.


Рецензии