На этой жизни долгой ниве... Коваленко

"На цій життєвій довгій ниві..."

 І.Іванову*

На цій життєвій довгій ниві
Великих радощів нема.
Негоди люті, бурі, зливи,
А, може, торба чи тюрма.

Є люди ниці і зрадливі,
Байдужих, ситих теж юрма,
І чорних дум ідуть напливи,
Що ниву ореш ти дарма.

І все, що сіяв, не цвістиме,
Та ось зустрінеш побратима –
І жить на світі вже тепліш.

Він так, як я, орав і сіяв,
І не зламавсь, а вірив, діяв, –
Йому визнання, вдячність, вірш.

*Іван Іванов (1911 – 1989) – боярський учитель, друг сім’ї Коваленко, автор повісті “Колима”.
----------------------------------
«На этой жизни долгой ниве» И.Е.Коваленко

Посвящено Ивану Иванову, боярскому учителю, другу семьи Коваленко, автору повести «Колыма»

На этой жизни долгой ниве
Великих радостей - не тьма.
Невзгоды, бури и отливы,
А, может, и сума, тюрьма.

Средь душ - так много некрасивых,
И равнодушных, без ума.
И чёрных дум идут наплывы,
Что ниву заметёт зима.

И всё, что сеял, сгинет в зиму,
Но вдруг ты встретишь побратима,
И жить на свете уж теплей.

Он так, как я, пахал и сеял,
Он не сломался, делал, верил.
Ему - весь свет души моей.

 (11.08.2018)


Рецензии