Дитинство

Чому воно минає?
Чому не полишає
ніяких ясних спогадів про себе назавжди?
і ти ростеш й надалі,
й ще більше забуваєш
про ті ясні і теплі і безтурботні дні.

Життя твоє, як човен
за течією річки.
Дитинство ж залишилось там, де води б'ють з джерел.
і хочеться вернутись
до тих часів казкових...
А човен підхопило й понесло між дерев!

Можливо, ти згадаєш
колись ще про дитинство,
і знову, як раніше, помандруєш між зірок,
і з сумом посміхнешся...
Згадаєш, стрепенешся,
крізь сон, немов, почувши той перший свій дзвінок.

                2002.


Рецензии