Горе для матери

 Горе  для матері

Над Поліссям сонце сходить
веселкою грає,
по садочку тіні бродять
півень знов співає.

День настав і знову мати
в задумі та горі,
буде сина ожидати,
 що в донецкім полі.

Не робочим на комбайні
урожай збирає.
Там воюють, вони крайні,
а за що не знають.

За що гинуть наші діти,
там в сирих окопах?
Хватить нам з тритун галдіти
так скажи, Європа.

Ви скажіть нам, депутати,
Порошенко тоже.
Вас спитає кажда мати,
її син дороже.

За що згинули їх діти,
і де наша згідніть?
Вам добром всім вододіти,
а нам одна бідність?!

Стоїть явір біля хати
небо підпирає,
а в хатині сумна мати
синочка чекає...


Рецензии
Виктор, очень трогательно! Вспомнилась Украина и Т.Г. Шевченко. Браво! С теплотой!

Людмила Гусева 3   11.04.2023 18:11     Заявить о нарушении
Спасибо, Людмила!
С уважением,

Сенько Виктор Васильевич   11.04.2023 18:38   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 22 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.