Зулай о

;ошига эмдириб сурма Зулай;о,
;ошининг расмини чизгайдур аъло.
Рухсори илкида бордур пур маъно,
Лаблари анорми ё гули раъно?

Му;аббат тусасанг тунлари бедор,
Юсуфинг бўлайин соди;, вафодор.
Тунлар тушларимга кириб чи;;ан ёр,
Юзинг ;аршисида ой ;ижолат, хор.

Юсуфинг бўлойин, сулув Зулай;о,
Сочингнинг дорига бош бўлиб тан;о.
Кўзларинг ўтига бўлойин янто;,
Сийнангга бош ;ўяй бўлиб дур, мунчо;.

Кўзларинг занжири айламиш асир,
Азоби заррача этмагай таъсир.
Васлингга тўймаган ;ар бир кун аср,
;ар он эс-хушимдан айрир муттасил.

Мажнун не бўлибди менинг олдимда,
Лайло ким бўлибди сенинг олдингда?
Рўйинг эркалайман ;ар кеч ёдимда,
;ачон бўл;айдурсан ;ар кеч ёнимда?

1998 йил.


Рецензии