Чернiвцi

Столиця Буковини -
То славні Чернівці
Мов Відень зі світлини,
Купається в Пруті.

Багате колоритом,
Фольклором всіх віків
Історія налита
Легендами дідів.

"На пагорбах де річка
Й  малесенькі хатки,
Зненацька стало місто
Незвичної краси."

Стара архітектура -
Культур взаємовплив,
Єврей, румун і турок
Свій почерк залишив.

Австрійського ансамблю   
Чимало є у нас
Бо ім'я  Йозеф Главка
Відоме в Чернівцях.

"Тут сутички не в моді -
Розказують діди,-
Ти, ворогу на подив,
Із миром підійди. "

І місто розквітало
Від доторку людей,
Бо націй тут чимало
Шукали привілей.

Будинки прикрашали
Мільйонами гірлянд
І місто  підмітали
Букетами троянд.

А як до альма-матер
Заглянеш в Чернівцях,
Знайдеш таємний кратер:
Бо там підземний шлях.

Це місто таємниче
Чарує день-у-день
Країна його кличе
Столицею пісень.

Тут завжди гарний настрій,
Чудові співаки.
Закличуть до театру
Старі і юнаки.

Федькович, Кобилянська
Франко та Івасюк
Михайль Емінеску
Назарій Яремчук...

Усіх не перелічиш
Хто місто прославляв,
До рідного намиста
Свою перлину вклав.

Загляньте всередину
До міста Чернівці
Маленької перлини,
Країни солов'їв.


Рецензии
Мне приходилось бывать в Черновцах, когда проходил службу в Украине! Хороший, светлый и чистый городок!Замечательно, что Вы к нему относитесь с любовью!

Геннадий Анненков 68   07.10.2018 03:33     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.