Лiтня колискова

(дівчача)

Тиша. Спить усе довкола,
навіває сон.
Свіжо. Пахне матіола,
ніч бере в полон
тих, хто бігав і сміявся,
грався і співав,
хто квітками любувався
і ходив на став.

Ніч прийшла і небо чисте
всіяли зірки.
Перламутрове намисто
облягли хмарки.
Як млинець янтарний місяць
котиться згори.
Став укрив зірковий ситець
літньої пори.

Лине музика природи,
чутно спів цикад
і доноситься з городу
ніжний аромат.
Спіють там смачні суниці,
відцвіли сади.
Із глибокої криниці
наберем води.

Завтра новий день настане,
буде знову гра,
а тепер, моя кохана,
спатоньки пора.
Спи красунечко маленька,
вічки закривай.
Татко любить тебе й ненька,
баю, баю, бай…

02.08.2018


Рецензии