Гординя

Гординя - то кайдан на дні,
Вона живе у глибині,
Ховається серед образ,
Посеред, висловів і фраз.

Вона несе в собі той гріх,
Де звершеність вражає всіх.
Несе величність у собі,
Весь час душа у боротьбі.

Ось так зазнався Сатана,
І з тих часів пішла війна,
Господь терпіти то не став,
В тартарари його загнав.

Той розлютився і весь час,
Шукає слабкість у всіх нас,
Щоб затягнути у той гріх,
І ти вже вирватись не зміг.

Тікай! - Гординя страшний гріх!
І він найтяжчий від усіх.
Тож першим в заповідях є,
Нам пробачати недає.

А коли вміємо пробачить,
Господь, нам також тим віддячить!
Засудить нас, як ми судили,
Отримаємо, що заробили.


Рецензии