Шахмат

Айни дамда икки давлатда,
;ора билан о;лар курашар.
Гўё ўйин борар шахматда,-
;ора билан о;лар суришар.

Ютармикан жангда ;оралар,
Балким енгиб чи;ади о;лар?
Ютармикан дили поралар,
;олиб чи;армикан олчо;лар?!

Шундай ;олат Ўзбекистонда,
;укм сурар айни замонда...
Шундай ;олат ;ир;изистонда,
Юзма-юздир яхши-ёмонлар.

;ора юраклилар галаси,
Босиб кетган эди ;ар ённи.
Оппо; юракликлар гавдаси,
Кўтаролмай ;олган зиённи.

Бўш келмайди ;амон ;оралар,
Бир-бирига ;ўлини бериб.
О;лар оти майдон оралар,
Зобитлари бир-бир терилиб...

Яшаб келган бу икки душман,
Йиллар бўйи яшаб ёнма-ён.
О; – ;орага ночор бўйсунган,
;ора о;ни эзган беармон.

;аёт тугар, нафа;ат ўйин,
Гарчи ютиб чи;са ;оралар!
О;лар ;олиб чи;салар, тайин,
Ёру; олам ;айта яралар!


Рецензии