Л. Костенко. Менi вiдкрилась iстина печальна

Мне открылась истина печальная:
Уходит жизнь, как та река Почайна.
Через года, а может и века,
воспоминанием реки становится река.
Лишь старым вербам вспомнится у рек:
Крестился Киев в ней, а не в Днепре.



оригинал:


Мені відкрилась істина печальна:
життя зникає, як ріка Почайна.
Через віки, а то й через роки,
ріка вже стане спогадом ріки.
І тільки верби знатимуть старі:
киян хрестили в ній, а не в Дніпрі









И лишь у старых верб найдутся знанья те:


Рецензии