Там де майже зима

Там, де майже зима, але з присмаком осені,
Мерзнуть пальці на клавішах й гаснуть зірки.
Як завжди невпопад, так невчасно й непрошено
На папір проростають невинні рядки.

Там, де небо ще синє, а серце не з каменю,
Забуваю цілунки, як вдома ключі,
І твій колір очей, ніби дати екзаменів,
І замислений Київ, що снився вночі.

 Там, де  вимерзли айстри й дощі усе рідшають,
Зашарілося листя й упало до ніг,
 І завмерли дахи, мов напившися відчаю
І плечей доторкнувся цнотливістю сніг.

Де життя не кіно, а самі лише трейлери,
Всі ці рими банальні, а числа – чужі…
Курт Кобейн ще лунає в старенькому плеєрі,
Сонце сонць ще не згасло у хворій душі.

Там, де вітер ще бавиться лагідно з косами
Й акварелі змиваються з  сонних афіш
Там, де майже зима, але з запахом осені,
Забуваю про тебе. Аби вже скоріш.


Рецензии
Дуже щемно і проникливо...
Дякую, Анастасiя!
Нехай кожен Ваш день буде сповнений щастям!

Надежда Петровна Захарова   12.11.2018 07:00     Заявить о нарушении
Дуже дякую за такий відгук!

Федоренко Анастасия   12.11.2018 14:11   Заявить о нарушении