Соняшник

Чарівна квітка - поцілунок сонця,
Послання, закодоване в віках,
Осяйність Всесвіту, його віконце
У ніжно-золотавих пелюстках!

В тобі тепло вугільного насіння,
Чорнявість антрациту, його блиск,
З глибин століть пророслеє коріння
Крізь надра пам'яті, їхній неспинний тиск.

Угору пнешся ти стеблом зеленим,
Олійною поживністю вінця
І визріваєш під промінням полуденним
У світі без початку та кінця.

Ти Соняшник! Магічний поцілунок
Світила нашого! Коханеє дитя!
Ти миру й праці щедрий подарунок,
Утвердження гармонії життя!

Яким же дисонансом стала мить ота,
Коли побачила тебе крізь амбразуру блокпоста... 

                Донецьк, 29.07.2018


Рецензии