На Кубани ридни...

использован кубанский суржик.

На Кубани ридни,
Всэ мини до сэрцю
И покосы мидни...
И пустэ видэрцэ...
И загыбы ричкы
И нэбэсный омут...
Дома я,як птычка...
Псына як,биз дома.
Ный ,душа -загрэба,
Плач,скулы спросонку!
Шо тыби ще трэба,
Куща-роспашонка?
У дидовски хати
Сумной,
Биз кадыла,
Ты билиш,порхатий...
Шо,тыби ще ,тило?
Схороны в карманы,
В норы,як та крыса,
Дидовы жупаны,
Бабыны маныста,
Черэпкы макитры,
Панычи,на плодив...
До чого ж ,ты хытрэ...
Цэп,видро,колодязь...
Гульбыще на тры дни
И до смэрти спивкы...
На Кубани ридни,
Всэ до сэрцю дивки.


Рецензии