Любовта е за двама

ЛЮБОВТА Е  ЗА ДВАМА
 Автор: Р. Русев               

Шуми дъждът,
вадички по стъклата се
стичат,
мълком рими редя върху
листа,
за обич
и радост,
и болка,
и сякаш тъжните дни
място сами си намират
и вървят,
и вървят,
с невъзможни стъпки,
в остарелият свят
без да покапят сълзи...
Без да питат.

А онзи скорпион
ужилил теб, обърна жило
и към мен...
Страдам, като теб
от невъзможната обич
ужилен,
а скорпионът,
отровен от мен
си отиде.

Сега,
като море утихнал,
страдащ мълчаливо,
опитвам се следите ти да скрия,
останал със това море...
Самичък...
В сърцето е няма пустиня.

А любовта е за двама...
Дали...
Дали тя мен ще открие...


Рецензии