Прыйихав тут парубок з Довська

В Одрыжын, дэ рыжыць да кал ж

У нас тут німа взе j вапросав
Ні к какім гаспадарам!
А шо тут! Робы собі во жэ
Оно в Васілька ціп Лотать.

А хочыш достаты коб дошок?
А дэ воны? Прамо лыжать?
Так добрэ. На во избёнку сь
Возьмы мни да j залатаj.

А вот щэ! Вылызло шо вжэ?
Звідкіля тут русь на хахляньдь?
А хулі ж! у нас куча рускіх!
Вездзе но j лупы в лоб гвоздзя зь.

І так от усюды но цуды ш.
От шо то с пудвала ванят?
Залізь жэ! Побачым. Лягушок.
Чы хоть пак одна ды жыва щ.

Ого, хы! Да тут ужэ морэ!
І ек то? С цымэнта вода?
Ну, маты каж, цэ лататы
Ны стоіть ны свічкы в попа.

І так продолжаемо с водкы:
Навэрсы ш ны, как навырхах.
А jды но зачэрпны с колодязя
Хоть бы-к, гы-гы, чырвяка.

Ні на хер херончыкам всякым
Пысочку путсыпать да j хатк.
Ны то шо туткы к колодцу,
Дэ ема прэ аж на канавк.

Так-такус! А відра стоялы ль
З дощово водыцё повняк?
А хто jіх выльле чы вздым хоць,
Колы а ны ручкы ны в кадц.

Поjідым! Шэ далыj! Да кралек!
А шо нам! Блатные ж мы пак.
А ты Кобзара запытаjся-к,
Чы сёньня він хоць дзе сякав.

Панчошкы. Воняюць гноямы.
Рубашкы. Усі з пахСціхРав с.
Ну, чобот. Шо гондэ скажыш.
Ботінкы помыj хоть панам.

Бо Ёгы ш нычого ны довжныj
А ні працаваць загарблясь.
І дрова навыть колоты.
Ны то шо капать да таскать...
Ну, землянк гындэ з ям.

О-ё-ёj! А шо на покоты?!
Да місяць чы з 2 на замках.
Хотя і вітёр бы ж ходыть
І нат выкы2ець дэсь дах.

Ны здужае j Шыва j Ківан
Очыньваты нашы двыра.
Пташкы там і осы вазможны.
Да нам всэ ж до, х, ламп.

Ну, еблыка, можэ, хто возьмэ?
Ага. Зары во. Розогнавсь.
Гные хаj багацтво такое!
Ны соку, ны пёку жыдам.

А шо – можэ, цыган шэ вам
Возьмэ гынды во ржавэ шматьть?
Корочыj, домохозяjка
По3бна вж монаху j.

Наталка! То дэ ж ты там?
От Бабкіна, бач ты, дочка!
Сыдыть у столыцы каj пса.
Да тумкае, шо цэ за Ваксь:
Хахляцкых жэ j слів ныц, ны скалк. 

...ну, гэто ж во шэ і ны пах
 


Рецензии