Дагарае дзень прыгожа

Дагарае дзень прыгожа,
Ціха тлее лета жар,
І блішчыць у небе зорка
Як блукаючы  ліхтар.
Падыходзіць чорна ночка,
Ўсім закрые яна вочкі,
Дзвер зачыніць на засоў,
Каб чужы тут не ўвайшоў.
Ціха-ціхенька ў начЫ
Свеціць месячык млады,
Паглядае  на  дарожкі,
Заглядае пад кусточкі…
Як віднО былО той ночкай,
Але  спалі як сурочкі.
Толькі ветрык набягаў 
І   паціху   напяваў...


Рецензии