Наплывае на лiпень жнiвень...

***
Наплывае на ліпень жнівень.
Успаміны плывуць ракой,
Калі поўня вісіць над нівай,
Што дастанеш яе рукой.

Калі поўня вісіць над нівай,
Не даюць успаміны спаць.
Дзякуй, поўня, і дзякуй, жнівень!
Уначы буду маму зваць:

“Раскажы пра далёкі жнівень…
Паўстагоддзя прайшло, як міг.
Помніш поўню над нашай нівай
І мой першы нясмелы крык?”

Дзякуй, поўня, і дзякуй, жнівень!
Спіць матуля, пясок, грудок…
І ляціць, і ляціць над нівай
Успамінаў маіх глыток.

26. 07. 2018 г.


Рецензии