Обич тежка

ОБИЧ ТЕЖКА

              на Тони               
Див и краен си!
Такъв.
Такъв ли те поисках?
Заложена любов на стръв,
букет градинска стиска.

Облаци ме гонят вред,
войници дивоходни.
Спасяваш ме.
Какъв късмет.
Извор благоплодни.

Див и краен си.
Такъв?!
Любим за всяка миска.
Раздаваш щедростта до кръв,
с мечти каквито искам.

Поднасяш ги с духа си млад,
в житейска въртележка.
А аз?
Примряла съм от хлад
за обичта ти жежка.
28.06.2018г.


Рецензии