Литня зима

   Літня зима
А в нашій хаті є зима,
Стоїть собі біленька шафа,
Відчинеш двері там недарма,
Вирує холод коло м"яса.

Поставиш молоко, воно холоне,
У спеку пити,то смачне,
Там борщ, та масло, сало солоне,
Морозиво чекає шоколадне.

Усі харчі ховаються від спеки,
Спішать у гості до зими,
Вона приймає під опеку,
Збереже, не давши закиснути,

Ми цілий день тупцюємо до шафи,
Хтось огірок візьме, хтось сало,
Та забуваємо зимі віддячити,
Лише бурчим, що міста мало.

Зима влітку, то клондайк,
Працює гарно, та морозно,
Якщо б засунув ніс туда,
Вона швиденько заморозить й носа.

Ми живемо, радієм шафі,
Вона стоїть білесенька така,
Немає вітру, лише буркоче наче,
Це хатка, де працює тітонька зима.

         19.07.2018 р.
         Запоріжжя   


Рецензии