Забраненият плод

Във твойта длан сега разтварям се
за себе си тъй непонятна.
За грешките ти се разкайвам,
причината е в мен навярно.
Дланта ти като слънце грее
и като морето плаши ме,
и плод неразрешен тук зрее,
пълзи и змей-измамник страшен.
За кой ли път се изкушавам,
а Бог ни наставлява благо,
но за греха си не се кая
благодаря за тази сладост.


Рецензии