Не въярвя, а летя

Не въярвя, а летя
по земята ни тленна:
търся своето ято -
има нужда от мене.
По небе и земя
аз се рея и боря,
без насита за хляб,
няма птица свободна.
Да се спускам не искам,
да летя - не се плаша,
падам рисково-ниско,
но се уча, не плача.
И отпускам крилата
по земята наужким,
търся все още ятото,
на което съм нужна. 


Рецензии