Загадките на битието

Не може да е равно все и гладко -
интуиция, не ум отвлечен!
Значи,ето къде е загадката,
на която и ти си обречен!

В тази тайна навярно е смисълът
на житейската красота,
за да е под въпрос всяка мисъл -
да запълни докрай празнотата

на всичкия напъян напразен,
в турнир за успех и за слава,
празнотата на думи опасни,
дето тласкат ни грях да направим.

Нека бъде неравно, негладко,
това те издига, човече,
приближиш ли до тази загадка,
украсен с теб ще е твоят век!


Рецензии