Границата е звездното небе

„ ГРАНИЦАТА Е ЗВЕЗДНОТО НЕБЕ“
Автор: Р. Русев               

Вперил взор,
където звездите си шепнат
за еони отминали,
като сън
в изтичащо време -
пясък в разтворени пръсти,
шепи останали празни
и от млечния път млякото
изтекло в душата ми.

А ти не ме целуваш,
само стиховете ти ми казват,
че около теб е тъжно
и виното понякога
по мъничко разсейва страховете.
В жасминовата вечер
протича твоята тъга,
облечена във тихото безумие
на дълга самота.

Границата - звездното небе,
последното препятствие,
където самотата свършва.


Рецензии