Късче тишина

КЪСЧЕ ТИШИНА
Автор: Р. Русев               

Слушам
тишината на морето привечер,
когато брегът му заглушава
стъпките на влюбените двойки
и късчетата тишина
в нощта се къпят в нежните вълни,
и    влюбени мисли пътуват,
и търсят нови брегове.
Мечтите ми  след тях
възкръсват като забравени думи,
останали от отминало време
и ми напомнят заплетени птици
по клоните на времето.
Луната протяга пътека до фара,
като сън без начало,
потънал в някой понеделник
под повея на вятъра.

Отминал сън,
с пясъка донесен
за самотата ми...


Рецензии