Мальви

Божі мальви, вимиті дощем:
білі, тонкошкірі, уцілілі...
Раз-по-разу тонкосльозий щем
їх зниза!!!  Не звуть у свято лілій!..

Що  їм
              мальви? -- В щем собі стоять!..
Вдалечінь вдивляються з під війок...
Білим цвітом в білий світ горять!..
Сльози-насінини 
                долі сіють...

Що їм мальви?!!  Зніженим -- меди:
Із води, повітря, стратосфери...
Їм між  квіток мальви  не ходить!
В їхніх душах -- дим,
                в очах -- химери!..

Божі мальви, вимиті дощем,
Грамофонами
                квіток
                волають!!!
Сотнями голок -- під шкіру -- щем!..
Що вони, сердешні, знають?..


10.07 2018 год


Рецензии