Перун

Перун із громом темні хмари навпіл
розрізав вогняним своїм мечем.
Відомий здавна громовержця нахил –
він небо, коли сердиться, січе.

Насупилося все над головою,
ось-ось на землю злива упаде
і стріли полетять сами собою –
то військо бог грози своє веде.

Ударить блискавицями могутньо
і схилить велет-дуб густе гілля…
Спитає хтось, згадавши сірі будні,
чому Перун, а не святий Ілля?

Щоб відповіді дать на ці питання,
вернути треба в древній свій чертог.
Перун, як свідчать нам старі подання –
наш історичний давньоруський бог!

17.07.2018


Рецензии