После грозы

         Після грози…
Після грози веселка, як підкова,           новий
У небі синім щиро розцвіла.
І швидко зникла… Роси світанкові
Сповзають  тихо в липня із чола.

Кумедно так  зітхає кущ калини,
В красі пишніє ще й горобинА.
В гіллі ряснім клопочеться пташина,
Та сіє дощ.., і хмара не   мина…

І тихо так, і в дзеркалі- калюжі
Така глибінь- бездонні небеса!
В саду троянди – квіти небайдужі,
Дивуються, як дощ цей галаса…

То тут, то там – розвішує батіжжя,
Немов нитки із неба золоті!
А я стою отак на роздоріжжі,
Й боюсь втопитись в сірій самоті…

Як цвіт пахучий перекотиполя,
Колись і я свій затишок знайду…
Промокла вщердь старенька парасоля,
І я лювлю краплини на ходу…


Рецензии