Тону, иду на войну

Нет пуль,
Комбат.
Мне нечем стрелять.
На горизонте маячат огни.
Зарево сплошною стеною покрыло резню.
Нет пуль,
Комбат.
Я во христиан
Огненный залп не буду метать.
Иначе мне в Рай не попасть,
Ведь грехов не сосчитать.
Нет пуль,
Комбат.
Для убийств их не будет
И вовсе.
Пустая обойма,
Рожок пересох.
Забыл снарядить я с собою
Те свинцовые грозди,
С которыми побеждать обязан врагов.

Немає куль,
Комбат.
Для вбивств їх не буде і зовсім.
Порожня обойма,
Ріжок пересох.
Забув снарядити я на пероні
Ті грона свинцеві,
Припасені не для промов.
Немає куль,
Комбат.
Я во християн
Стріляти не буду,
Інакше не потрапити мені у Верхи.
Бо чорт обрав собі любу забаву:
Лічити всім нам гріхи.
Немає куль,
Комбат.
Мені нічим стріляти.
На обрії маячать вогні.
Заграва сплошною стіною
Бійку покрила,
Неначе бо крила
Бога Війни?


Рецензии