Стените чуват

СТЕНИТЕ ЧУВАТ
автор: Р. Русев               

Стените чуват всичко,
а излъчват само тишина.
В някой понеделник,
започвайки деня,
пристъпвам някак нетипично
със бавни стъпки
към петъчния ден
Усещам как избързвам,
да те намеря търсена и чакана,
от прежни дни
останала надежда
във тази стенна тишина.
В безвремие потъват дните,
като прииждаща вълна
в брега от пясък,
а днес е понеделник.
Денят започва,
търся те,
сред тишината на стените,
в стъпки от преди
до петъчния ден...
Във всеки залез...
и утра.


Рецензии