Чи треба згадувать минуле?..

Чи треба згадувать минуле?
Йому запрошення не треба –
Події й враження поснулі
Зриваються, немов із неба.

Якщо цей дощ є теплим, тихим,
Стає нам легше і світліше.
Якщо ж вирує та стихія,
То навіть серце б’ється рідше.

Погані згадки палять душу
І забирають наші сили,
І заважають нам одужать,
Зріктись того, що є немилим.

Гоніть жалі від себе марні,
Образ дими гоніть ядучі.
Себе не лайте, що нездарні –
На успіхів спирайтесь кручу!

На добрих приятелів ваших,
На згадки радісні, щасливі.
На тимчасовість всього зважте,
Бадьортесь на життєвій ниві!


Рецензии