Свещици

СВЕЩИЦИ
Автор: Р. Русев

;;Тъжни деца,
като бели кокичета,
рано порасли
с погледи тъжни.
Чакат деня,
в който някой ще дойде
в две очи да дари
неочаквана нежност.
Тъжни деца,
като топлата есен,
нежни души,
свещици в тъмните нощи.

Чакат да дойде новото бъдеще
като сбъднато  щастие.
Тъжни деца,
през прозорците гледащи,
празно е вън,
никого няма...
освен тишина...


Рецензии