Солома

Що нам очікувать, цапам безпечним?
Глум недоречний...
Зріже нам роги хазяїн... Хто зна?
Каже - того потребує казна.

Якось наповнювать треба казну.
Зріжуть напевне вовну.
Зріжуть напевне нам бороди теж.
Знаєм - свавілля без меж.

Але якОсь перетерпимо те.
Козам на вухо розкажем проте.
Плигають діточки, козенята.
Адміністрація їх відбирає затято.

Взамін обіцяють багацько соломи
Хоча би на спомин
Та й врешті на спомин.
Є чим гордитись - з'їдять депутати

А також путани - в крутих ресторанах.
Закони бомбезні вони продукують.
А яйця відрізать... Так то лиш дуркують.
- М-е-е! - ми сказали і це наш протест.

Знову та й знову проходимо тест
Терпіння, що справжнім героям лиш личить.
Хазяїн до жертви безмірної кличе.
Знаєм - не легко те буде

Та все ж наше терпіння без меж!
Легко ніколи та й не було.
Терпимо - в лоба коли забивають кілок.
Отже, нестерпно буває, проте

Борода гарною відросте.
Роги ми гордо понесемо.
Мекать дозволено. От і святе письмо
Каже про те. А депутат за попом

Завше підтвердить - цап лишень той
Хто смердить! Кажуть напевне - еліта ми є.
Хто зна... Як зуби не попсуєм...
Хто зна? Хто зна? Бо зна!

В бога, як в цапа - морда помпезна.
Бог не дозволить та й вбереже.
Доки хазяїн ріже нам горла
Доки тече кров прогоркла

Доти будемо шанувать
Доти будемо жалувать.
Те, що не жалісні  з нами вони
Шкури бо повні вовни.

5 Липня 2018 Року


Рецензии