Iн формацIя

Усе, що є на світі, - інформація.
І ти, і я, і промінь за вікном,
І злий собака, і лінивий кіт,
І навіть стовп бетонний,
що мріє на осонні, - інформація.

Ми знаємо, та легко забувається,
що, доки ми живі,
допоки з нас якась є інформація.
А помира лиш той, про кого
Ніхто не каже доброго чи злого.

І є з нас ті, котрі живуть віки,
Що виклик кидають мільйонам
крізь роки  і віки.
А є і хитромудро-товстобокі,
Про яких
І за життя ніхто не хоче знати.

Забути б пики ці пихаті!
Бо їх не хочуть навіть темні сни.
Надгробки є живіші, ніж вони,
Бо і надгробки містять інформацію.

Інформація. Ін формація. Нова формація.
Душевного прогресу, кажуть, ілюстрація.
Інформація дзижчить, дзюрчить, вирує,
Проникає,
Складається у хаосне буття,
Яке ніхто не осягнув ще до пуття.
І все-то є на світі інформація!
А де немає інформації –
То інша є формація,
Де скупчились померлі. 

Лиш одиниці знають,
що не існує двох світів,
А є  лиш пекло забуття – і каяття
У тому, що не скористався до пуття
Прекрасним даром на ім’я життя,
А вже настав період втрати інформації
Та неможливості її нової генерації.
26.07.2018 г.


Рецензии