Чувство за лято

ЧУВСТВО ЗА ЛЯТО
Автор: Р. Русев               

Приближаваш ме,
много дълго и бавно,
като летен месец след пролет,
обличам ти дреха,
в която да помниш,
че в нея само аз те харесвам.
Попила ухания
от отминала пролет
от цветя и нежни кокичета,
следи от събраните макове
има в очите ти.

Надеждата опитвам да стопля,
искрата в твойте длани
и зимите отминали
превърнали се в лято.
На перваза пак са гълъби,
лекуват с песен стари рани,
събличат дрехите на вятъра
и в името ти ме кръщават.

Потръпвам от следите на цветята,
от маковете думите събрали,
в уханието на живота,
отпивам чувството за лято.


Рецензии