След години

Под жълти светлини на улични фенери
един до друг вървим сега за малко.
Нощта опънала е сетива и нерви,
да бъдем тихи и не я подпалим.

Да минем бавно по отсрещната алея,
където клоните са сплели арка,
а спомените ни светулчено се реят,
смутили с блясък тъмнината в парка.

Върху надрасканата пейка нека седнем,
да търсим имената под боята.
Ти помниш ли, когато писахме последно,
бе както тази вечер – топло лято.

Като тогава  се усмихваш – по момчешки,
аз още по момичешки тъгувам.
Забравили сме вече всичките си грешки,
не теглим колко на кого е струвало.

Мигът е кратък, както и да го  премерим.
При първите лъчи ще тръгнем гърбом.
Под угасените от този ден фенери,
към твоя, аз към моя дом ще свърнем.


Рецензии